TILBAKEMELDINGER

Fra foredrag/workshop:
MED BILDEBOKA SOM BRO

Veldig interessant for oss barnehage ansatte å høre hvordan en barnebokforfatter arbeider for å få fram gode barnebøker og fortellinger for barn. Hun kjente innholdet, og det ble tydelig når hun presenterte bøkene og leste historiene. (Viktig budskap å kjenne boka er viktig når vi skal presentere den for barna)"

Inspirerende! Vi satte i gang med å planlegge events rundt de bøkene vi vil presentere dagen etterpå."

Gode ideer! Brukte humor. Gøy å høre på. Tips om å scanne inn bøkene. Presentere noen få av bildene i boka på projektor, samtidig som vi leser den, skaper interesse og felles fokus. SMART!!"

 

 

Camilla Otterlei ga oss et lite innblikk i hva som kan ligge bak en god fortelling for barn. Med god formidlingsevne, og med utallige gode humoristiske historier, får hun fram det gode møte mellom barn og bøker. Gjennom noen korte smakebiter på hennes egne barnebøker, fikk hun fram et viktig budskap. Nemlig å gjøre boka til noe mer enn bare høytlesning og vilkårlig valg av bøker. En god bokopplevelse blir bare bedre når formidleren kjenner fortellingen, kan presentere boka på mange måter, og bruke sine kreative evner for å gjøre boka enda mer spennende.

Med workshop  som en del av forelesningen, fikk vi også fram egne gode ideer og tanker rundt hvordan vi framover skal presentere bøker for barn. En inspirerende forelesningen med avsluttende workshop som kan anbefales."

Heidi Kristin Wallumrød

Daglig leder Glitne Kanvas barnehage

Fra skrivekurset og foredraget:
SKRIV DITT LIV

Inspirerende! For ett år siden inviterte vi til minneskriveverksted. Vår gode bibliotekvenn og lokale forfatter, Camilla Otterlei, inspirerte deltakerne til å skrive minner og dele de med de andre deltakerne. Dette var veldig hyggelige møter og nye vennskap ble dannet. Disse blide damene møtes fremdeles jevnlig, ett år etter. Elin Vera ble så inspirert på kurset at hun har skrevet ferdig en stor bok basert på egne minner. 

Fra Drammensbibliotekets hjemmeside

Kurset var svært bra! jeg hadde ikke tenkt at det skulle bli så inspirerende og lett. Lett i den forstand at det kom så mye å skrive om. Kurset hadde gode igangsettere, tema og overskrifter som ga skrivelyst og utløste glede, mimring og mange tanker. Minneboka mi ble årets julegave til barn og barnebarn.

Dagfrid Børve,
pensjonert lærer

Kursinnholdet svarte til forventningene. Det ga god starthjelp. Prosjektet "Min historie" ble mulig å definere. Skrivetipsene vi fikk var passe detaljerte i stikkord og trigget systematisk oppbygging. Camilla er selv dyktig til å fokusere på detaljer og få fram beskrivelser av hendelsene. Det er helt nødvendig for meg å få mer veiledning og oppfølging for at dette skal bli bok, så jeg håper det blir satt i gang et oppfølgingskurs!


Alfred Haukaas,

pensjonist

Camilla Otterlei © 2017