top of page

MØTER MED DRAMMEN

Praktbok 2015

i samarbeid med Byen vår Drammen AS

Fotograf: Marius Rua

Design: Magnus Voll Mathiassen
 

Møter med Drammen er en vakker og ærlig beretning om det levende og ekte Drammen i dag. Boka består av portretter i tekst og fotografier av folk og steder som betyr noe for innbyggerne og på mange måter representerer Drammens sjel. 

 

Her kan du lese innledningen til Møter med Drammen, om du har lyst til det.
 

Mangfoldet av folk som er portrettert: ildsjel Wenche Brun, musiker Jonas Fjeld, journalist Kadafi Zaman, ordfører Tore Opdal Hansen, billedkunstner Lena Akopian, fylkesmann Helen Bjørnøy, ildsjel Tore Narverud, fotballspiller Martin Ødegaard, bandet Donkeybok billedkunstner Ragnar Sten, håndballspiller Veronica Kristiansen, finansmann Idar Kreutzer og forfatter Kristian Klausen

Stedene som er presentert, er glasshytta på Grønland, Drammens teater, Hølet i veggen, Bragernes kolonihager, folkefestene, Tollbugata, bryggeriene, Grønland, Godset, den japanske hagen på Drammen Museum, Gulskogen gård, Goliaten, Risdalstårnet og Kjøsterudjuvet med flere. 

Hvis du vil lese omtale og intervjuer i forbindelse med utgivelsen, kan du lese om i Dagsavisen Fremtiden og Drammens Tidende og portrettet av Idar Kreutzer i Sparebankbladet. Her kan du også lese en kronikk jeg skrev i Dagsavisen i forbindelse med prosjektet; Det store i det små.
 

Du kan fortsatt bestille Møter med Drammen hvis du har lyst til det – og gjerne få den signert. Den er også å finne hos lokal bokhandlere i Drammen.

Jeg kan love at det har vært spennende å reise rundt og snakke med folk og oppleve små perler og store severdigheter i Drammen.

Men det er ikke bare bare å lokke med seg motvillige påfugler til fotoshoot, men vertinnen i kiosken hadde et godt tips: vafler! Det funket som bare det :-)

Også ungene pleier å bli headhuntet til oppdrag ved behov. Da er det bare å betale i ekstra lørdagsgodterier og spilletid på datamaskinen. Særlig når det er iskaldt å stå oppstilt i Drammenselva. Her er min datter Ingeborg løpende på vei ut fra Goliaten!

bottom of page