top of page

KLARA OG VERDENS FINESTE PEKAL

Gyldendal Forlag AS 2010/Bokklubben Barn/Lydbokforlaget

Illustratør: Åshild Irgens

Målgruppe 4-6 år 

Forlaget skriver:

Hvor kjedelig kan egentlig en hel sommerferie bli, når man er nyinnflytta i en gate hvor man ikke kjenner noen, har en lillesøster som gjør alt hun kan for å irritere og alle andre attpåtil har reist til Syden?

 

FRYKTELIG kjedelig, tenker Klara. Men når pappa kjøper kaninene Pelle og Kalle til Klara og lillesøster Torunn, endrer selvfølgelig alt seg – helt til Pelle forsvinner fra buret og blir funnet livløs i grøfta utenfor hagen. Eller er det Kalle som er borte? Hva skal de gjøre med den døde kaninen – og hva skal de gjøre med den som er igjen? Og finnes det kanskje noen litt ålreite lekekamerater i Løkkegata likevel?

Bokklubben Barn skriver: 

Debutant Camilla Otterlei har skrevet en fin historie fra hverdagen. Om søskenforhold, om vennskap om å flytte og om tap. Historien om Klara og verdens fineste Pekal er full av følelser barna kjenner seg igjen i og en flott bok å bruke som utgangspunkt for samtale. Boka er perfekt til høytlesning, med korte, fint illustrerte kapitler. Den passer også fint for de som har begynt å lese selv.

 Les intervjuet med Bokklubben Barn,

Laagendalsposten,samt om boklanseringen på Energimølla i Kongsberg . Bildet til høyre er fra opplesning i Høyenhallparken.

Det er fortsatt mulig å

kjøpe Klara av meg, hvis

du har lyst til det – og

selvsagt få den signert.

Den finnes også i salg hos

Isaksen Libris på Kongsberg.

bottom of page