top of page

KUNSTEN Å MØTE EN BJØRN

Illustratør: Jill Moursund

Målgruppe 3-6 år 

I «Kunsten å møte en bjørn» begynner en ny gutt på avdelingen til Alf. Han er stor og brunhåret, og Alf tenker at han ligner på en ekte bjørn. En farlig bjørn.

 

– Hva gjør man når man møter en bjørn, pappa? – En bjørn? Pappa skjuler et lite smil.

– Spiller død, tror jeg.

– Gjør man? Alf setter seg opp i senga. – Ikke løpe vekk eller klatre opp i et tre?

– Å nei, de er raske og kjempeflinke til å klatre. Ingen kan flykte fra en bjørn, sier pappa.

 

Dessverre begynner mobbing tidlig, og det er ikke alltid så lett for de voksne å se hva som foregår. Da trengs det bøker som kan hjelpe barn og voksne å sette ord på det vonde som skjer.

 

Boka fikk mye oppmerksomhet da den kom. Her kan du blant annet lese intervjuer med NRK Buskerud, Vårt land, barnehage.no, anmeldelse i Dagbladet og en kronikk som jeg skrev i Dagsavisen Fremtiden. Her er også et radiointervju med NRK Buskerud.

Camilla Otterlei ble vinner av Landslaget for språklig samlings litteraturpris 2016 med Kunsten å møte en bjørn. Stor stas! Du kan lese mer om Språklig samlings litteraturpris her og en på hjemmesiden til NBU
 

Boka kommer forresten i nytt opplag i 2017. Du kan kjøpe Kunsten å møte en bjørn fra Mangschou her hvis du har lyst til det.

BOKLANSERING

Over: Oppslag fra Alfs første møte med bjørnen i barnehagen, illustrert av fantastiske Jill Moursund

Under: Oppslag i Foreldre om barn, tema: barn og mobbing i barnehagen.
Jeg holder forøvrig foredrag om dette temaet for barnehager og foreldre. Vil du vite mer om dette, ta kontakt med meg her!

bottom of page